Bureau Bus

In 2005 heb ik een Citroen HY, uit het bouwjaar 1967 gekocht, die ingericht was als camper. Doel van de koop was het maken van een mobiel kantoor voor opmeet- en onderzoekwerk.
Bij de koop werd mij verteld dat de bus dienst heeft gedaan bij de Bescherming Bevolking ( BB )Voldoende reden de wagen terug te restaureren in zijn oorspronkelijke toestand.

De HY werd in gebruik genomen door de BB als verbindingswagen voor de provinciale Mobiele Staf. Van dit verbindingsvoertuig zijn er in de periode van de BB 16 stuks gebouwd en ingezet.

In de wagen stonden zenders en op de achterkant stonden twee antennes, één van 9 meter en van 12 meter. Alle voertuigen van de BB zijn in de 70er jaren overgespoten en voorzien van een tweetal oranje reflecterende strepen, die bij mij blauw waren geverfd.

In november 2008 is de restauratie gestart. De wagen is volledig ontdaan van zijn camper interieur en omgebouwd tot rijdende bureaubus met dank aan Marius Laurentiu, revisiebedrijf Ben Boortman, Willem Pater, de Meubelmakerij te Den Hoorn.

Speciale dank aan Mark Witte van de NCBB, de Nederlandse Collecties Bescherming Bevolking voor het verrichten van historische onderzoek.